Kan hnung khan zak kha rim tih reh dan tur post ka’n tum zet a, zak hmul tih reh dan hi sawi hmasak a ngai a nih hi tiin, post title thleng ta si lo khan ka post ta ṭhuai mai a. Zia lo mah mah a ni.
Hei, tunah hun remchang neih lai takin ka rawn ziak leh ta a. In lo hmang
ṭangkai dawn nia aw.
A bikin nula/tlangvalte phei chuan tih chhin ngei chi a niin ka hria. Mi karah
zak han kau deuh hleka hâng deuh riauva a lo lan chuan a chi chiah loh.
Tlangvalte bula zak rim a tui vak loh phei chuan rin aiin in inthlahrung zel a
nih kha.
Heng a hnuaia tips kan sawi turte hi a tichhin tawhte chuan a ṭha viau niin an
sawi a. Taimak ve deuh erawh a ngai ang. Eng le khaw le, bialpate leh
tlangvalte bula inthlahrunna awm miah lova awm theihna chu a ni chiang mai.
Tin, i lo confi deuh bawk ang a, i inchhir lo ngei chuan ka ring.
Zak kha leh hâng rawngkai hi a buaithlak a, tih thianghlim peih a ngai hle a
ni. A hnuaia kan sawi turte hi hmanruaah i hmang ang a, i zak hmul tih reh nan,
i zak khuar hâng tih mawi nan leh i zak rim chhe tur zawng zawng ven nan lo
tive rawh le.
Tips Chi Lite Chu:
Tip 1. Vaimim Rawt Dip leh Artui Pawn Var : Artui chhungmu i paih vek ang a, a
pawn var chauh kha i la ang. Artui pum khata a pawn lang var (a mu lo zawng)
leh vaimim her phut thirfian khat, chini thirfian khat pawlh khawmin uluk takin
chawk kàwi la. Tichuan i zakah hnawih rawh.
A ro thleng i nghak ang a. A ro fel hunah tui lumin i sil ang. Hetia i tih
chuan rei lo têah i zak hmul a fai mai bakah, i zak rawng hâng leh rim chhia
kha a bo vek mai ang.
Tip 2. Aiêng leh Bawnghnutê : Hei hi chu zak hmul tih reh dan aimahin zak kha
rim tihrehna, zak rim chhia venna a ni leh zual.
Aiêng thirfian thum leh bawng hnute thirfian khat pawlh la, uluk taka i
chawhpawlh hnuah i zakah i hnawih ang.
Minute 20 vel i nghaha a lo hul fel hnuah tui lum pip pepin i sil fai leh ang.
Tichuan i zak rim chhia chu a bo vek mai ang.
Tip 3. Thingfanghma leh Aiêng : Hei pawh hi ṭha tak niin an sawi. Thingfanghma
hmin zai phel la, phel khat (keih theih zel tur ang vela phel) kha aiêng
thirfian khat nen pawlh la, a chunga kan sawi ang khian uluk deuh tak khan
chawk kawi rawh. Tichuan i zakah i hnawih leh mai ang.
Hetia i tih ṭhin chuan rei lo têah i zak hmul a lo bo mai bakah i zak rawng
pawh i taksa dang ang bawkin a lo mawi em em ang a, rim chhia engmah a awm lo
vang.
Tip 4. Chini Tui leh Ser Thûr Tui : Hei hi chu tlemin a buaithlak deuh va. Tih
peih chuan a ṭha em em bawk.
Chini tui leh khawizu thirfian khat ve ve, leh ser thur tui (lemon juice)
thirfian hnih i chawhpawlh ang a, minute 2 chhung vel meiah i chhuang ang.
Minute 2 vel chutia i tih sat hnuah i suan ang a, i nghak dai leh ang. Tichuan
i zakah khan i hnawih mai ang.
Hei hi chu chhah deuh taka hnawih tawk tawk mai tur a ni. Chutia chhah deuh
taka i hnawih hnu, rei vak lovah i silfai leh mai ang. Hei hi a buaithlak deuh
na a, zak bawr vela bacteria thahna a nih nghal avangin a ṭha hle. I zak hmul a
lo reh mai bakah zak rim tichhetu an awm tawh loh avangin i zak rim a lo thiang
hle tawh dawn a ni.
Awle, zak kha chauh ni lo, zak rim chhia tih reh nan, zak rawng hâng deuh tih mawi nan leh zak hmul mawi lo tihfai nana tih dan tur kan sawi a nih hi. A hmangte chuan an zawngchhang viau a ni awm e.
Share and subscribes Enjoy. Follow facebook pages KA HRIAT RUKTE I TAN
1 Comments
A bengvar thlak e...
ReplyDeleteI ngaihdan han thawh ve teh le!